2013. jún. 21.

Így nevelj élhetetlen huszonévest - inverz gyermeknevelési gyorstalpaló

Rögtön a közepébe...


  1. Soha, de soha be ne vond a házimunkába!
  2. Ne is mond el neki, de leginkább soha ki ne mutasd az ebbéli fáradtságod, el ne meséld neki, hogy Te dolgozol, ez mit jelent és hogy a házimunka mindezen felül jön!
  3. Ne vond be a családi pénzügyekbe! Nem kell ismernie olyan fogalmakat, mint a számla, a közüzemi díj, a banki befizetés, átutalás, villanyóra-leolvasás, stb.
  4. Mindig adj éppen annyi zsebpénzt, amennyit ő maga kíván Tőled! Csak add és ne kérdezd, mire kell...
  5. Ellenőrizz szinte mindent, amit csak bírsz! Kezd az ovis cuccainál, aztán jöhet a tornazsák és persze az iskolatáska bepakolása még középsuliban is. Ha fősulira menne, kizárólag Te pakold el a ruháit, ételeit az utazótáskába! ...így biztosan nem történhet semmi baj.
  6. Ne bízd meg házimunkával, mert még túl kicsi, mert fiú/lány, mert még kicsi, vagy mert tanulnia kell! Intézd magad, hogy hadd pihenjen!
  7. Az utolsót mindig kövesse még egy esély! Minden területen legyen még egy esély, fontos, hogy a felelősségre vonás és a szankció rendszeresen elmaradjon!
  8. Neki csak léteznie kelljen a Te örömödre, majd Te mindent elvégzel, amit kell, helyette is figyelsz, felelősséget vállalsz, mindent elvégzel.
  9. Erősítsd benne, hogy ő még gyerek, neki jó itthon, itthon a helye, maradjon csak itt, maradjon csak itt melletted, biztonságban!
  10. Tudatosítsd benne, hogy a munka csak a felnőtteknek való, ő még gyerek, semmit sem kell csinálnia, legfőképp nem kell munkát vállalnia.
  11. Vegye természetesnek, hogy a hűtőszekrény tartalma egyszerűen létezik, a tiszta ruhák és a tiszta lakás pedig az élet természetes, magától érthető része.
  12. Csak gyönyörködj benne!
  13. Ha lenne olykor egy-egy önálló szárnypróbálgatása, azonnal tisztázd vele, hogy ő még gyerek, a Te gyereked, mindent megteszel érte, neki csak az a dolga, hogy tanuljon, ott legyen veled és kész. Ha mégis makacskodna holmi barátok, bulik, szerelmek után ácsingózva, legjobb, ha azonnal igen erős lelkiismeret-furdalást keltesz benne azzal, hogy jó hangosan elmondod, Te mindent megteszel érte, igazán hálás lehet.
  14. Kapcsolatot csak azokkal tarthat, akiket Te kijelölsz számára.
  15. Semmi sport, mert az megerőltető és annyira kegyetlenek az edzők!
  16. Csak semmi spontaneitás, mindent pont úgy, ahogy Te szervezed Neki!
Kérdés: 
Felelősséggel gondolsz-e arra az időre, amikor Te már nem leszel, és neki boldogulnia kell?!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése